Agrement

Zona Izvoarelor Minerale - impresioneaza atat prin peisajele deosebite cat si prin calitatile terapeutice ale izvoarelor minerale.

Parcul din Slanic Moldova - o oaza de liniste si relaxare in mijlocul naturii.

Cheile si cascada Slanicului - fac parte din traseul "300 de scari". Potecile inguste si pe alocuri abrupte de pe malul stang al Slanicului, umbroase si tacute, ofera un peisaj salbatic si captivant amatorilor de mici escapade, fiind insa usor de parcurs, si alcatuiesc un traseu preferat de multi dintre turistii ce adora sa imortalizeze o parte din spectacolul oferit de statiune, acompaniati de susurul Cascadei.

Trasee montane - cel mai usor si mai recomandat este traseul "300 de scari"

Biserica Catolica din Slanic Moldova - impresioneaza prin arhitectura avangardista.

Targu Ocna este un reper important in configurarea rutei catre Slanic Moldova, ca urmare am adaugat cateva obiective turistice din zona si de pe traseul Targu Ocna - Slanic Moldova cum ar fi Mina Salina din Targu Ocna.

Zona deschisa vizitatorilor este baza de agrement din mina Trotus, unde puteti vizita urmatoarele obiective turistice:

Biserica "Sfanta Varvara" - amplasata la 240 m in subteran, singura biserica din Europa construita aproape integral din sare; Muzeul Sarii; lacul cu apa sarata si cascada; terenuri de sport si spatiu pentru gimnastica; spatii de joaca pentru copii; bufet; cabinet medical.

Temperatura in subteran este de 12-13 grade.

Program acces vizitatori:
Zilnic (inclusiv sambata si duminica): 07.00-17.00 (16.00 ultima cursa)
Accesul se face cu microbuzele societatii.

Tarife: 18 RON -adulti, 9 RON -copii

Monumentul Eroilor si Manastirea Magura Ocnei se afla pe Dealul Magura din Targu Ocna.

Dupa ce treceti de intersectia catre Slanic Moldova, la cateva sute de metri, gasiti spre dreapta un drum asfaltat de 2,5 Km care urca in serpentine spre varful Dealului Magura.

Manastirea "Stefan cel Mare" de pe Muntele "Bolovanu"

Din satul Cerdac se urmeaza un drum forestier de 6 kilometri pentru a ajunge la manastire.

Zona Valea Uzului situata la 12 kilometri vest de orasul Darmanesti. Pentru cei cazati la Slanic Moldova traseul pana la Barajul "Poiana Uzului" are o lungime de aproximativ 50 Km. Zona Valea Uzului are un potential turistic remarcabil, desi, tipic romanesc: turismul este slab dezvoltat.
Principalul reper al zonei este barajul "Poiana Uzului", construit in anul 1973, inalt de 82 m si lung de 500 m, cu o lungimea a lacului de 3,8 km, suprafata de 334 ha, un volum de 98 mil. m cubi apa si cu adancimea maxima de 64 m.

Barajul "Poiana Uzului" este rezervatie sanitara, avand ca scop aprovizionarea cu apa potabila a oraselor: Darmanesti, Tg.-Ocna, Onesti si partial a Bacaului.

Ca unitati de cazare in zona se pot gasi cateva pensiuni si cabane situate la "Coada Lacului", taberele Valea Uzului (situata la baza barajului) si tabara Salatruc (situata in amonte la granita cu judetul Harghita).

Galerie Agrement

Cascada Slanicului Biserica Catolica din Slanic Moldova Monumentul Eroilor de pe
Dealul Magura Tg Ocna
Biserica "Sfanta Varvara" Manastirea "Stefan cel Mare"
de pe Muntele "Bolovanu"
Barajul "Poiana Uzului"